Home Kuchnia Maj w Polsat Food Network

Maj w Polsat Food Network

Smaki Polski według Tomasza Schafernakera

Premiera: 1 maja, czwartek o 10:00, 14:00 i 18:00

 

Tomasz Szafernaker powraca do miasta, w którym się urodził -Gdańska, by odświeżyć swoje zamiłowanie do miejscowej kuchni. Gdańsk jest bramą Kaszub, regionu Polski słynącego z solidnych porcji zup, pierogów  i pysznych, choć kalorycznych ciast. Tomasz pospieszy na grzybobranie w lasach Kaszubskiego  Parku Krajobrazowego i poszukiwanie przysmaków
z owoców morza pośród wydm Słowińskiego Parku Narodowego. Nie omieszka również pośpiewać tradycyjnych pieśni z prawdziwymi Kaszubkami. Podczas wycieczki nad jeziora, w których niegdyś łowił ryby ze swoim dziadkiem, Tomasz skosztuje wędzonych ryb słodkowodnych oraz, rzecz jasna, miejscowej wódki.

 

 

Irlandia według Bobby'ego
Nowy Program – od 1-ego maja o 22:00

W tym godzinnym programie specjalnym gospodarz oraz kucharz celebryta Bobby Flay zabierze nas w gastronomiczną podróż po Irlandii, w której odkryjemy nową kulturę kulinarną wyspy oraz ludzi, którzy ją tworzą.

Od początków irlandzkiego slow food w Ballymaloe Cookery School w Cork, Wildside Catering na wybrzeżu Waterford, do kucharza i autora książek kucharskich Clodagha McKenny, ekspedycja Bobbiego pokaże nam wspaniałe widoki, niesamowite dania, zaskakujących gości oraz oczywiście sporo dobrego irlandzkiego humoru!

 

 

Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii
PREMIERA – poniedziałek 5-ego maja o 11:30, 14:30, 18:30 i 23:00

Brazylia jest krajem słynącym ze wspaniałych owoców morza pochodzących z Atlantyku i Amazonii, soczystych steków oraz pysznego street foodu. Widać tu wpływy Afryki zachodniej, Francji, Włoch, Hiszpanii oraz oczywiście Portugalii. Program Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii został nagrany na zamówienie Food Network. W nim Andy pozna trendy lokalnego street foodu oraz tradycje kuchni różnych regionów kraju, od wielkich miast po lasy deszczowe, od rzek do plaż i gór. Poznając wspaniałe okolice Sao Paolo, Manaus, Salvadoru, Belo Horizonte oraz Rio, Andy czerpie inspiracje ze swojej gastronomicznej odysei tworząc własne smakołyki takie jak brazylijski placek z wołowiną i kawą, hot dog quiche, Mango Tarte Tatin z kokosem i masłem orzechowym, brazylijski stek z frytkami oraz ciasto ananasowe z polewą caipirinha. Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii jest kontynuacją wcześniejszych produkcji Food Network  Andy Bates i uliczne przysmaki i Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki

Andy Bates, zwany też ‘The Pie Man’ znany jest z pożywnego street foodu. Jego nowoczesne adaptacje klasycznych dań inspirowane są wrażeniami z licznych podróży i prawdziwą kulinarną pasją.

Król kanapek
Sezon1 – dwa odcinki od piątku 2-ego maja do niedzieli 4-ego o 07:40 i 17:00
Sezon 2 – od poniedziałku 13-ego maja o 07:40 i 15:00

Jeff Mauro, zwycięzca sezonu 7 Food Network Star, jest królem kanapek! Jeff dzieli się swoją pasją i udowadnia, że od kanapek nudą nie wieje! Demonstrując, że kanapki to dużo więcej niż składniki ściskane dwoma kawałkami chleba, Jeff potwierdza swoje motto: "Każde danie można zamienić w kanapkę, a każdą kanapkę w danie."  W sezonie 1 Jeff bierze się za klasycznego niemieckiego sznycla, podaje frytki z rybą na chlebie



z dodatkiem polskiej kiełbasy serwowanej w stylu Maxwell Street – po co poprawiać perfekcję? W sezonie 2 Jeff zajmuje się kanapkami w stylu włoskim. Jako Włoch z pochodzenia, Jeff rzuca się na kanapkę z klopsikami
i pokazuje wspaniałą kanapkę z bakłażanem i parmezanem. W dalszych odcinkach Jeff odkrywa słodycz i wspaniałe kanapki deserowe ze składnikami takimi jak masło orzechowe, dżem, lody oraz domowej roboty czekoladowe żółwiki. Jeff odpala również grilla i szykuje hawajską kanapkę z grillowaną wieprzowiną i ananasem oraz sałatkę teksańską na toście z sałatką ziemniaczaną. Pyszności!

 

Pizza z wyobraźnią
Nowy Program – od 1-ego maja o 22:00

Gdy ludzie myślą o pizzy to na myśl przychodzi nie tylko ser, sos i pepperoni. Tłuczone ziemniaki, słodka kukurydza, małże a nawet łoś; nowe składniki i nowe techniki zawędrowały do jednego
z ulubionych dań USA. W programie „Pizza
z wyobraźnią” 
 zobaczyć można najbardziej innowacyjne pizze  Stanów Zjednoczonych.


 

Akcja: Restauracja!

Nowy Program – wtorki i piątki od 6-ego o 21:00

W programie Akcja:Restuaracja! szef kuchni Robert Irvine przywraca upadłą restaurację do dawnej chwały z budżetem ograniczonym do $10,000 – i to tylko w dwa dni! Seria 1 zaczyna się w in Palmyra, New Jersey, gdzie Irvine próbuje uchronić od upadku 60-letnią rodzinną restaurację. W dalszych odcinkach Robert musi dokonać niemożliwego ratując znany lokal Flood Tide Restaurant
w Mystic, Connecticut cieszący się złą reputacją z powodu trudnego charakteru właściciela. W Jacksonville na Florydzie Robert stara się uratować The Secret Garden Café, upadającą knajpę prowadzoną przez wspólników Zacka i Michaela. Od pierwszego wrażenia widać, że lokalowi brak wizji, organizacji oraz wizerunku. Robert rzuca się w wir wydarzeń animując pracowników, tworząc nowe dania i poprawiając wygląd oraz marketing restauracji.


Niezwykle torty weselne
Nowa Seria – wtorki o 22:00 i czwartki o 21:00

Program „Niezwykłe torty weselne” pokazuje najbardziej majestatyczne
i skomplikowane torty oraz godziny pracy potrzebne do spełnienia marzeń nowożeńców. Każdy odcinek śledzi losy trzech tortów od wstępnego projektu do wielkiej premiery, ujawniając wzloty i upadki mające miejsce po drodze! Sezon 4 zaczyna się od wielkich tortów inspirowanych prezentami, wspinaczką skałkową oraz “A Tale Of 3 Cities” z panoramą Nowego Jorku, Los Angeles oraz Minneapolis. W dalszych odcinkach Robin tworzy tort na wieczór panieński będący hołdem dla sukni druhien a dwie siostry – obie zaręczone – namawiają Marianne i Lauren na stworzenie konkurujących tortów na ich podwójną imprezę zaręczynową. Który okaże się?

 

 

Rock'n'rollowy duet
Nowy Program – dwa odcinki od piątku 2-ego maja do niedzieli 4-ego o 07:40 i 17:00

 Rock'n'rollowy duet to wspaniała podróż z pyszną kulinarną puentą!

W programie występują Alex James, farmer, autor oraz szeroko nagradzany wytwórca sera, znany z czasów bycia basistą grupy Blur, oraz Matt Stone, młody kucharz celebryta pasjonujący się jedzeniem, tatuażami, zrównoważonym rozwojem
i skateboardingiem. Rock'n'rollowy duet to świetna rozrywka
i prawdziwa kulinarna przygoda!

Razem, Alex i Matt odkrywają cuda Margaret River, małego miasteczka w Australii. Poznają wielki wybór lokalnych produktów takich jak marony, czekolada, trufle, cydr oraz organiczne mleko. Wszystkie przepisy wykorzystane w programie opierają się na produktach pokazanych w danym odcinku.

Gotuj, słuchaj muzyki i ciesz oczy wspaniałymi widokami wraz
z rockową obsadą programu Rock'n'rollowy duet.

 
Shi communication Shi Communication to zespół ludzi, który dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu jest w stanie zrealizować każdy, nawet najbardziej nietypowy pomysł na promocję w niestandardowym czasie.Nieprzerwanie od 2006 roku przygotowujemy i prowadzimy kampanie z zakresu PR i marketingu. Jesteśmy cenieni za wysoką jakość organizacji wszelkiego rodzaju eventów, od konferencji i pokazów medialnych, po duże wydarzenia okolicznościowe.W 2013 roku w oparciu o wcześniejsze działania, poszerzyliśmy zakres naszej działalności o usługę dystrybucji telewizji tematycznych w Polsce.Shi Communication to gwarancja sukcesu i satysfakcji na najwyższym poziomie.