„Sprawianie ludziom radości z jedzenia i dostarczanie niezwykłych doznań smakowych” – taka jest wizja austriackiego producenta przypraw – firmy WIBERG. Wspólnie z lokalnym partnerem, firmą WIPOL, przedsiębiorstwo gwarantuje indywidualne konsultacje oraz dystrybucję na terenie całego kraju oraz dzieli się przepisem na sukces swoich klientów.
Znak firmowy: żółty woreczek
„W naszym żółtym woreczku kryje się coś więcej niż tylko zwykły produkt – to suma naszego know-how, od nabycia surowców po ich uszlachetnienie, wzbogacone ugruntowaną wiedzą o lokalnych i międzynarodowych technologiach przetwarzania i o nadawaniu właściwości smakowych. Dzięki obecności firmy WIPOL nasi klienci w Polsce otrzymują wszystkie te korzyści z pierwszej ręki, praktycznie aż po produkcję.” tłumaczy Marcus Winkler, prezes firmy WIBERG. Żółty woreczek to nie tylko znak firmowy — opakowanie wysokiej jakości spełnia dodatkowo inne ważne funkcje: chroni produkt w czasie transportu i przechowywania, a także, dzięki nieprzepuszczaniu światła, zapewnia zintegrowaną barierę dla pary wodnej oraz całkowitą gwarancję zachowania aromatu, co stanowi podstawę bezpieczeństwa produktu.
A w środku…
„Nasza główna działalność obejmuje produkcję przypraw i dodatków funkcjonalnych służących poprawie smaku, konsystencji, barwy i trwałości produktów mięsnych” – opowiada Marcus Winkler. Specjalista w dziedzinie przypraw zawsze zajmuje się aktualnymi tematami, które mają wpływ na rynek i oferuje klientom z branży przemysłu przetwórstwa mięsnego produkty dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Łączą one w sobie jakość, bezpieczeństwo żywnościowe i gwarancję sukcesu oraz doskonałego smaku. WIBERG oferuje szerokie spektrum składników odpowiedniej jakości, uwzględniając przy tym indywidualne potrzeby klienta. Papryka, pieprz, majeranek, czy gałka muszkatołowa – wysokiej jakości surowce każdego rodzaju są obok dodatków funkcjonalnych głównym atutem przedsiębiorstwa. Obok dodatków polepszających smak firma WIBERG wyróżnia się fachową wiedzą, dotyczącą najnowocześniejszych, wydajnych substancji czynnych. Asortyment produktów odpowiada na wszystkie potrzeby produkcji artykułów mięsnych i produktów gotowych do spożycia na rynku międzynarodowym. „Na życzenie klienta oferujemy wsparcie przy składaniu deklaracji i wprowadzeniu produktu na rynek.” – dodaje Marcus Winkler.
Celowe działania dla zachowania bezpieczeństwa żywności
Dzięki bezpośredniej współpracy z wytwórcami i przetwórcami przedsiębiorstwo gwarantuje rygorystyczne standardy już u samego źródła. Ponadto plany badań prowadzonych w przedsiębiorstwie minimalizują ryzyka charakterystyczne dla każdego z 400 surowców naturalnych. Badania w tym zakresie prowadzone są bezpośrednio
w nowo otwartym laboratorium firmy WIBERG. Laboratorium wykonuje analizy za pomocą ponad 200 różnych metod, dzięki którym wykrywane są patogeny, aflatoksyny i najważniejsze alergeny.
Firma z Salzburga uzyskała certyfikaty ISO 22000:2005 i ISO 9001:2008. Certyfikaty koncentrują się w tym przypadku na zorientowaniu na proces oraz na absolutnym bezpieczeństwie produktów żywnościowych, które jest stale zapewniane dzięki szczegółowym analizom zagrożeń i programom profilaktycznym.
Obsługa klienta podstawą sukcesu
Firmy WIBERG i WIPOL służą pomocą wszystkim klientom, oferując swoją wiedzę, pasję i niezawodność. Współpraca działa na zasadach: szybko, dyskretnie i profesjonalnie. Taka obsługa opiera się na pogłębionej znajomości tematu i trendów panujących w technologiach i procesach produkcyjnych w branży spożywczej. Obok standardowego asortymentu podstawowego zespół doradców oferuje klientom także indywidualne rozwiązania. Wspólnie opracowywane są specjalne wymagania dotyczące smaku, funkcji, deklaracji lub receptury produktu mięsnego i przygotowywane są rozwiązania dopasowane do indywidualnych potrzeb. Ważny element obsługi stanowią wyspecjalizowani doradcy, którzy chętnie dzielą się z klientami swoją rozległą wiedzą na temat zalet smakowych i wspierają ich podczas produkcji wysokiej jakości produktów mięsnych.
WIBERG ACADEMY — Nowe centrum seminaryjne
Aby jeszcze lepiej poznawać potrzeby klientów i dopasowywać do nich swoją ofertę, jak również rozwijać receptury oraz tworzyć produkty w rzeczywistych warunkach nowoczesnych zakładów przetwórczych sektora gastronomii, dawny zakład produkcyjny w Salzburgu został całkowicie przebudowany. Na terenie hal produkcyjnych powstało nowoczesne centrum seminaryjne tworzące platformę dla transferu wiedzy i wymiany doświadczeń. Wspólnie z klientami oraz partnerami omawiane i opracowywane będą tam różne priorytetowe tematy. Wyposażenie nowej WIBERG Academy odzwierciedla najnowszy stan techniki: od wszystkich możliwości prezentacji przez najnowocześniejsze wyposażenie kuchenne aż po własną linię produkcyjną.