Jesienna regeneracja ciała i twarzy w Uroczysku Siedmiu Stawów


Jesień to idealny czas na pełną regenerację ciała i twarzy, po upalnym lecie. W Uroczysku Siedmiu Stawów możemy już korzystać z autorskiego pakietu zabiegów, z użyciem drogocennego masła Shea. Na gości czeka także nowe, jesienne menu, przygotowane na bazie produktów sezonowych m.in.  aromatyczna zupa borowikowa, czy wędzona kaczka na konfiturze z czarnych porzeczek.


Uroczysko Siedmiu Stawów to komfortowy hotel ze spa, położony na Dolnym Śląsku, 40 km od Wrocławia. We wnętrzach odrestaurowanego renesansowego zamku znajduje się pierwsze w Polsce SPA by L’Occitane. Jesienią królować tu będzie drogocenne Masło Shea. Jego rewitalizujące właściwości pozwalają zmiękczyć oraz nawilżyć zmęczoną słońcem skórę, tym samy przygotowując ją na zimowe wyzwania. Bogactwo witamin A, E i F oraz wysokiej zawartości substancji niezmydlających, które szybko przenikają do najgłębszych warstw skóry, pozwala na odbudowanie jej prawidłowej struktury.

Dodatkowo oleje, zawarte w maśle Shea mają działanie antybakteryjne, pomagają utrzymać zdrowy wygląd oraz chronią przed szkodliwym wpływem czynników atmosferycznych, szczególnie dotkliwych w okresie jesienno-zimowym. Na gości czekają: cztery gabinety, strefa VIP, studia masażu, sauna fińska i parowa, studnia do schładzania oraz komfortowa strefa wypoczynku z tarasem widokowym i wellness barem. Profesjonalne zabiegi na twarz i ciało są tylko i wykonywane na bazie organicznych kosmetyków marki L’occitane. Uroczysko Siedmiu Stawów to także wyśmienita restauracja. W sezonowym menu znalazły się m.in. aksamitny tatar z polędwicy wołowej, podany z borowikami, oliwą truflową i jajkiem gotowanym w 63ºC. Szef Kuchni Uroczyska, Tomasz Połom  poleca również aromatyczną zupę grzybową, przygotowaną z borowików zbieranych w okolicznych lasach, jak również kaczkę, wędzoną w zimnym dymie, serwowaną na konfiturze z czarnych porzeczek z pieczoną pietruszką. Menu Uroczyska Siedmiu Stawów to wyjątkowe dania autorskie, inspirowane głównie kuchnią polską, z nutą najlepszych smaków kuchni światowej.

Jesień to doby czas na relaks na łonie natury. W otoczeniu Uroczyska znajdują się bujne lasy i pola, które sprzyjają pieszym i rowerowym wycieczkom oraz aktywności na świeżym powietrzu. Warto więc zaplanować jesienną regenerację w miejscu z niepowtarzalną atmosferą XVI-wiecznego zamku, którego zabytkowe wnętrza urządzono w eleganckim, nowoczesnym stylu.

, , ,