Szukacie pomysłów na karnawałowe menu? Polsat Food Network przychodzi Wam w sukurs z gorącymi kulinarnymi premierami: kolejnym sezonem ulubionej serii widzów ,,Kulinarne podróże z Guyem Fierim” oraz nowością pod tytułem ,,Wielka uczta z Mattem i Lisą” .
Niezwykle charyzmatyczny Guy Fieri, w 16 sezonie swojego autorskiego programu odbywa kulinarną podróż po klasycznych barach Stanów Zjednoczonych. Nowa seria programu emitowana codziennie o 12:00 i 23:00 zaczyna się od odwiedzin przydrożnej knajpki w Tarpley w Teksasie, a kończy na uczcie w barze sportowym w Las Vegas, serwującym znakomite stromboli. W każdym z odwiedzanych miejsc Guy wyszukuje prawdziwe kąski, o których opowiada ciekawą kulinarną historię.
W serii,,Wielka uczta z Mattem i Lisą” emitowanej w dni powszednie o 12:30 i 18:30 szefowie Matt Tebbutt i Lisa Faulkner prezentują smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy na rodzinne spotkania. Każdy odcinek poświęcony jest innemu daniu, dostosowanemu do okoliczności, w której będzie serwowane. Tebbutt i Faulkner to szefowie kuchni
z wieloletnim doświadczeniem, żonglujący w swoich przepisach nawiązaniami do najrozmaitszych tradycji kulinarnych.
Lutowe premiery świetnie korespondują z hasłem programowym Polsat Food Network – ,,Rozrywka i jedzenie prosto z serca”, stanowiąc nie tylko świetną kulinarną inspirację, ale również – wspaniałą rozrywkę w zimowe dni.